nimly.io / Support

Har du spørsmål om produktene våre? Vi er her for å hjelpe deg.

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Hva er en hakereile?

Det er en hakeformet konstruksjon i låsekassen for ytterdør, som danner en barriere mellom dør og dørkarm. Denne utløses automatisk i det døren lukkes og gir deg økt sikkerhet ved et potensielt innbruddsforsøk eller annet, sammenlignet med en tradisjonell låskasse. Man kan derfor oppleve noe lenger vandring i dørhåndtaket, da hakereilen følger dreiebevegelsen i låskassen.

Hvorfor benytter Nimly nødnøkkel som reserveløsning for sine dørlåser?

Dette gir deg tryggheten til å kunne åpne din dørlås, uavhengig av batteristatus på låsen. Nødnøklene kommer godt med om låsen går batteritom, feilinstallasjon på dør eller kretskortfeil ved vandalisering og innbrudsforsøk.

Jeg ønsker appstyring av min elektroniske dørlås. Hvordan gjør jeg dette?

Du behøver vår Connect Module installert i din lås. Dette er et unikt produkt med både Zigbee 3.0 og Bluetooth-kommunikasjon i en og samme modul. Du har derfor flere muligheter for å betjene din elektroniske dørlås.   Nimly BLE: Gir det mulighet til å betjene og administrere din elektroniske dørlås over Bluetooth via EasyAccess BLE-applikasjonen. Dette krever at du er i nærheten av din dørlås. Tilgjengelig i både Google Play og Apple Appstore.   Nimly Connect: Dersom du har mer komplekse smarthjemsbehov og ønsker fjernbetjening, kan du knytte din modul til vår EasyConnect-gateway og fjernbetjene din dørlås via EasyConnect-applikasjonen. Tilgjengelig i både Google Play og Apple Appstore.   Andre smarthjemsløsninger: vi har støtte mot mange andre smarthjemstilbydere i markedet. Vennligst se produktsiden for vår Zigbee BLE modul for å se hvilke tilbydere vi har støtte mot.

Jeg har glemt min masterkode og ønsker å nullstille min lås. Hvordan gjør jeg dette?

Kontakt vår kundeservice og etterspør tilbakestillingsprosedyre for din elektroniske dørlås.

Hvordan benytter jeg nødnøkkelen på min elektroniske dørlås?

Vri nødnøkkelen 90 grader, slik at den står vannrett i sylinderen. Det er normalt at nøkkelen ikke møter motstand og kan vris rundt om i sylinderen, på visse modeller.

Hvordan vender jeg låsepinnene på låskassen, slik at den blir riktig for min dør?

Skru av stolpen i front på låsekassen og vend låsepinnene rundt etter behov, slik at den slake siden av låsepinnene er orientert mot din dørkarm.

Jeg ønsker elektronisk dørlås for min innerdør, hvordan vet jeg at den passer?

Vår elektroniske dørlås og låskasse for innerdør er kompatibel med både høyre- og venstrehengslene dører, med utsparing i henhold til skandinavisk standard (liten) SS 817382.

Jeg ønsker elektronisk dørlås for min ytterdør, hvordan vet jeg at den passer?

Vår elektroniske dørlås og låskasse for ytterdør er kompatibel med både høyre- og venstrehengslene dører, med utsparing i henhold til skandinavisk standard (stor) SS 817383. Tykkelsen på ditt dørblad må være minimum 4.5cm og kan være så tykk som 9cm, uten tilpasning av firkantpinnen.

Hvordan varsler min dørlås at batterinivået begynner å bli lavt?

Den avgir flere hyppige pip ved opplåsing. Se manualen for din elektroniske dølås for en detaljert beskrivelse.

Hvor kan jeg oppbevare mine nødnøkler?

Det er opp til deg selv å finne en trygg oppbevaringsplass utenfor din bolig, som er best egnet for deg. Dette kan gjerne være i en nøkkelboks, i bilen, i garasjen eller en annen bolig/fritidseiendom du eier.

Hva gjør jeg dersom min elektroniske dørlås går batteritom?

Hent frem en av dine nødnøkler og lås opp dørlåsen mekanisk. Nødnøkler skal som anvist være oppbevart trygt utenfor din bolig.

Still et spørsmål

Kontakt oss

Telefon kundestøtte

Norge: +47 4549 2923

Man.–Tors. 9.00–17.00
Fre. 10.00–14.30

E-post kundestøtte

Send oss en e-post
hvis du lurer på noe.

Henvendelse til kundestøtte